Windows ME

Windows ME (ook wel Windows Millennium Edition of Windows Millennium) is een besturingssysteem van Microsoft voor de pc. Het versienummer is 4.90.3000. Het is de laatste in de Windows 9x-serie. Het besturingssysteem wordt door Microsoft zowel met twee hoofdletters (ME) als met een tweede kleine letter geschreven (Me). Het verscheen op 14 september 2000, maar werd reeds in oktober 2001 opgevolgd door Windows XP. In april 2009 is het marktaandeel voor desktopcomputers van Windows ME nog rond de 0,11 procent.

Ten opzichte van Windows 98 heeft het meerdere uitbreidingen, zoals systeemherstel, internetspelletjes, een andere manier om de versies van systeembestanden bij te houden, verscheidene nieuwe mediatoepassingen, zoals de vernieuwde Windows Media Player en Windows Movie Maker, enzovoorts. De basis van Windows ME is MS-DOS 8.0, de allerlaatste, sterk uitgeklede versie van MS-DOS.

Toch wordt het over het algemeen afgeraden om Windows ME te gebruiken, omdat het besturingssysteem vrij instabiel is. Zelfs de vorige versie, Windows 98, is een stuk stabieler. Windows 2000 en Windows XP zijn een heel stuk stabieler door een betere kernel. Microsoft was aanvankelijk van plan een servicepack uit te brengen voor Windows ME, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. De instabiliteit kwam meestal door incompatibele drivers, omdat fabrikanten hun drivers niet testten op ME en/of geen nieuwe drivers uitbrachten. Door de beruchte instabiliteit werden er al snel andere betekenissen voor het ME deel bedacht (bijvoorbeeld “Windows Meer Ellende”, “Windows Mislukte Editie”, “Windows Moron Edition”, “Windows Mistake Edition”, “Windows Miserable Edition”, “Windows Multiple Error” of Windows Malfunctioning Environment). Soms wordt het besturingssysteem ook wel Windows 98 Third Edition genoemd, naar analogie met Windows 98SE (Second Edition).

Tijdens het installeren kan aan het installatieprogramma de optie /nr meegegeven worden, waardoor systeemherstel wel wordt geïnstalleerd maar niet gebruikt kan worden.

Ondersteuning beëindigd per 11 juli 2006

Het waarschijnlijk had kunnen worden opgeroepen Windows 98 derde editie. Onder de kap is nog Windows 95/98 met enige aanpassingen, maar nog meer gebundelde applicaties, en een paar drivers.

ME Logo
Logo van de help-over dialoogvenster.

My Documents - IE nog steeds hier

Natuurlijk is de Internet Explorer webbrowser is nog steeds de controle over het bureaublad. Althans verminderd ze de standaardgrootte van de knoppen. In plaats van alleen het verstrekken van een mooi plaatje, het frame aan de linkerkant voor de belangrijkste mappen biedt nu hyperlinks naar andere programma’s of locaties op de computer.

De “Mijn documenten” map is nu altijd boven het pictogram “My Computer” geplaatst. Het heeft vooraf gemaakte mappen voor muziek en foto’s, zodat je al een plek om je Metalica MP3’s en uw porno 🙂 zetten.

Ze gooiden ook op een aantal nieuwe high-kleur pictogrammen en omgedoopt tot “Network Neighborhood” naar “My Network Places”

Microsoft probeert nu hun Media Player te duwen door het plaatsen van snelkoppelingen naar deze prominent op op het bureaublad, in de snelle lancering bar, en op het eerste niveau van het menu programma. Een Media Player is gebundeld met Windows, omdat 3.1, maar dit is niet gestopt met de concurrentie van de productie van andere spelers of gebruikers van ze te installeren.

Het kanaal bar vol reclame is verdwenen. Windows / IE moet nog deze fout voor achterwaartse compatibiliteit wel ondersteunen. Het kanaal bar (standaard zonder inhoud) kan nog steeds worden gestart door te klikken op start-run en het intikken van “iexplore -channelband”.

Beperkende Control Panel

Standaard is Windows ME is restrictiever dan Windows 98. Bij het openen van een harde schijf van “Mijn Computer” het zal u in principe vertellen om “bewegen langs, hier niets te zien”. Het doet dit ook met een aantal andere mappen en verbergt de geavanceerde opties in het bedieningspaneel.

Start Menu

Het menu start ziet er hetzelfde uit als Windows 98. Geen grote verschil is hier.

Windows ME bevat nu een heleboel extra games, waarvan sommige zijn “Internet enabled” en alleen uitgevoerd wanneer aangesloten is op het internet.

Webby zoeken

De “bestanden of mappen zoeken” optie is nu vervangen door Microsoft Internet Explorer.

Bovendien, zou de “Zoek op internet” optie de standaard webbrowser lanceren in 98 met de IE 4 shell. Alles wat het doet is te bladeren om een ​​zoekopdracht URL op de website van Microsoft. Deze optie nu lanceert alleen Microsoft Internet Explorer negeren voorkeur van de gebruiker. (Eigenlijk is dit begonnen met IE 5.0)

Nieuwe open dialoog

De “open” en “opslaan als” dialogen zijn gewijzigd om gemeenschappelijke bestand locaties op een balk aan de linkerkant weer te geven. De “Mijn foto’s” map is een speciale map die het mogelijk maakt grafische bestanden worden bekeken als miniaturen.

Skinnable Media Player

De mediaspeler is nu “skinable”. En speelt “ambient” video tijdens het afspelen van audio-bestanden. Gelukkig is de klassieke look is nog steeds beschikbaar.
Ik WIL NIET MSN!
Ik weet niet of er iets werd Vervloekt up of als het werd verondersteld om dit te doen, maar elke keer als ik geprobeerd om IE, Outlook Express, of de wizard Internet-verbinding start, probeerde me aanmelden voor MSN. Ach ik was alleen het aanraken van IE met mijn 10-foot pole dus ik kon het slaan in de grond. Gelukkig voor Netscape!

Er is DOS hier

Ondanks de geruchten van haar ondergang MS-DOS is nog niet dood, hoewel deze keer MS maakte een poging om het te vegen onder het tapijt. U kunt horen dat Windows ME is opnieuw ontworpen om te draaien zonder DOS zoals Windows NT, maar dat is helemaal niet waar. Onder de motorkap van Windows ME is gewoon Windows 4.90 draait op de top van MS-DOS 8.00.

Het bovenstaande screenshot toont het systeem-monitor die aangeeft dat twee virtuele DOS machines zijn geopend, hoewel slechts een DOS-venster is geopend. Dit toont aan dat Windows ME draait op de top van MS-DOS, net als Windows 1.x, 2.x, 3.x, 95 en 98, maar Microsoft maakte de volgende wijzigingen:

  • Ze verwijderden de opdrachtprompt optie uit de F8 opstartmenu.
  • De “Uitgang naar Dos” optie in Windows shutdown is verwijderd
  • Windows ME verbiedt nu applicaties van een poging om Windows af te sluiten naar DOS. (Er was een API die dat kon doen)
  • Config.sys wordt automatisch gewist bij het opstarten om te voorkomen dat DOS drivers geladen.
  • De opdracht SYS verbiedt je van iets anders SYSing dan station C: bij gebruik van de nood-bootdisk.
  • Het vermogen van de FORMAT opdracht om een ​​systeemschijf maken is verwijderd.

U kunt nog steeds draaien DOS-toepassingen in een DOS-venster precies hetzelfde als 95 en 98. Toepassingen die real-modus DOS (DOS zonder Windows) vereist is niet toegestaan ​​om te draaien.

De Windows ME nood boot disk nog laarzen om real-modus DOS en programma’s kan worden uitgevoerd vanaf daar.

Er is al een hack om Windows ME te starten DOS op http://www.oocities.org/mfd4life_2000/

Nieuwe GPF Box

Windows crasht nu anders. Ik denk dat met de DOJ op Microsoft’s rug ze niet willen horen over iets anders “illegale” die zou worden “beëindigd”.

Dit lijkt meer op de manier waarop Windows 3.0 zou crashen. In Windows 3.0, elke soort programma crash was een ‘Onherstelbare Application Error “. Windows 3.1 toegevoegd iets meer beschrijvende fouten en Windows 95/98 ging zo ver als het tonen register stortplaatsen.

Ik denk niet dat de BSOD is veel veranderd, en ik kreeg een van die, maar ik ben zo gewend aan die ik niet veel aandacht aan te besteden.

Afsluiten

De minimale hardware-eisen voor Windows Me omvatten:

  • Pentium 150-MHz processor of beter
  • 32 megabytes (MB) RAM-geheugen of beter
  • Minimaal 320 MB vrije ruimte op harde schijf
  • CD-ROM of DVD-ROM drive
  • 3,5-inch high-density diskettestation
  • Microsoft Mouse of compatibel aanwijsapparaat
  • Video-adapter en monitor die VGA of hogere resolutie ondersteunen
  • Geluidskaart
  • Luidsprekers of een hoofdtelefoon

De systeemvereisten kunnen variëren, afhankelijk van welke functies van Windows Millennium u wilt profiteren van. Bijvoorbeeld, als u wilt Movie Maker gebruikt, de aanbevolen systeemeisen zijn als volgt:

  • 56,6 Kbps modem of sneller met de huidige Internet-verbinding (Windows Movie Maker optie)
  • CD-ROM drive
  • Geluidskaart
  • Luidsprekers of een hoofdtelefoon
  • Microsoft Mouse of compatibel aanwijsapparaat
  • SVGA Monitor (* VGA monitor)
  • Pentium II 300-MHz processor of beter (* Pentium 150 MHz)
  • 64 MB RAM (* 32 MB)
  • 2 GB vrije ruimte op harde schijf (* 320 MB)
  • Goede kwaliteit microfoon (Windows Movie Maker optie)
  • Video-opname-apparaat (Windows Movie Maker optie)

Plaats een reactie